Istria 100 by UTMB

Když se podíváte do startovní listiny jakékoliv trasy závodu Istria 100 by UTMB, možná budete mít pocit, že se jedná o nějaký domácí český závod. Na závody na chorvatskou Istrii jsme jako tým začali jezdit už v roce 2019 a od té doby se TJ Magla, co se týče počtu členů, výrazně rozrostla. V letošním ročníku jsme měli účast v každém hlavním závodě.  Při pohledu do výsledkových listin musí české srdce zaplesat. Jsme rádi, že jsme dobrým výsledkům mohli přispět i my Magla.

Trasa 168 km

Nejprve se na start vydala trojice Sedlák, Ďopan a Vašíček na „stomílovku“ s převýšením téměř 7 000 metrů. Chtěli jsme na tomto závodě uspět a podat co nejlepší výsledky, tak jsme využili na občerstvovačkách Petra Flouska, který se s námi do Chorvatska vydal a spojil roli fotografa a suportu. Závod odstartoval ve městě Labin z východní části Istrie a závodníci se vydali severně do nejvyšších hor poloostrova. Intenzivní tempo, které běžci udávali hned od začátku bylo s ohledem na vysoké teploty obdivuhodné, ale pro někoho vražedné. To, že byla z pohledu týmu tato stomílovka velmi povedená se zasloužili Michal Vašíček s parádním 6. místem v čase 20 hodin a 41 minut. Zhruba půl hodiny po něm doběhl Lukáš Ďopan na celkovém 8. místě. Po dalších 2 hodinách po Ďopovi doběhl Aleš Sedlák, který se závodem protrápil, ale jako správný předseda klubu ukázal, že i nepříliš povedený závod se nebalí a závod protrpěl až do konce. Třešničkou na dortu byly super výsledky dalších českých reprezentantů, celkové vítězství Máry Causidise a druhé místo Honzy Procházky.

Výsledky trasy 168 km zde: Results (utmb.world).

Trasa 110 km

Brzké sobotní ráno nabídlo start zelené trasy na 110 km, kde se za nás představila letošní posila Elizabeth Ungermanová, která je mimo jiné suverénní vítězkou závodu Ještěd 24 hod. Po úvodním 20 km stoupání z Buzetu, trasa zavedla do nejvyššího pohoří Istrie, kterým závodníci proběhli a napojili se poté na stejnou trasu kudy vedla stomílovka. Eliz běžela rovnoměrným tempem a do cíle dorazila na skvělém 6. místě mezi ženami v čase 14:27. Brzo vám Eliz ještě pořádně představíme, seznámíme s její sportovní kariérou a povíme jaké má letos běžecké plány.

Výsledky trasy 110 km zde: Results (utmb.world)

Trasa 69 km

Asi nejnabitější startovka se sešla na trase 69 km, kde se v našich barvách ukázal Adam Korecký. Díky velké konkurenci se od začátku valilo brutální tempo a Adamovi se dařilo po prvním občerstvení držet v čelní skupince. O chvilku později se závod roztrhal a každý ze závodníků si běžel svoje. Do cílového Umagu Adam doběhl na 9. místě v čase 6:34, což je s ohledem na konkurenci, která se tu sešla obrovský úspěch.

Výsledky trasy 69 km zde: Results (utmb.world)

Všechny trasy ústily ve městě Umag, kde jsme se všichni zdárně sešli a mohli si říct dojmy ze závodu a v neděli ráno se mohli díky Toyota Dolák vrátit v pořádku domů.