Lednový víkend ve znamení Magly

Členové Magly v novém roce nelení a minulý víkend se účastnili hned třech závodů. Na Ještědu se běžela Jestedskyrace 24-hodinovka, na opačném konci republiky u Brna se běžela stovka Z Brna na Devět skal – no a ještě dál se vydali běžkaři, kteří vyrazili do Itálie na závod seriálu Ski Classics 3 Zinnen Ski Marathon. A jak to tak v Magle bývá, rozhodně se nejeli závodů jen zúčastnit! 🙂
A protože to kluci měli do Itálie nejdál, tak začneme jejich reportem ze závodu. který spíchnul Michal Táborský:

První zastávkou letošní sezóny pro nás byla italská premiéra v kombinaci sobotního laufu 3 Zinnen Ski-Marathon na 62km a nědělní Prato Piazza Mountain Challenge na 30km volně.

V sobotu nás přivítalo mrazivé azuro s -16’C na startu, po celou dobu závodu se výrazně neoteplilo. Trať se svými 750 výškovými metry papírově vypadala jednoduše, přemrzající starý prašan a technické sjezdy nás ale pěkně prověřily. Nepřidaly tomu ani mizerné občerstvovačky, které jsou při vlastních zmrzlých zdrojích klíčové. Vše ale přebila krásná zimní pohádka, neskutečné výhledy a nepochybně vydařená máza.
Kuba poctivou přípravou opět výrazně posunul své limity – dojel na krásném 125. místě s časem 3:07:57. Já se konečně v klasickém závodě dočkal tempa pod 3:00/km a obsadil 108. pozici s časem 3:01:08.

Nedělní závod byl podle svého názvu “pouhým” stoupáním do sedla Prato Piazza. Profil trati na necelých 30km s převýšením 1000m a cílovou výškou 2000 m n. m. znamenal kochačku a dovolil i méně vrstev oblečení.
V první, rovinatější, třetině závodu část závodu jsme si společně vybudovali pozici, kterou jsme vlastně drželi až do cíle. Předjíždět dál moc nešlo a i vzhledem k respektu z neznámého stoupáku a nedostatku pití jsme se s pozicí spokojili. Finální výstup jsme pojali v teamovém duchu až do cíle.
Petter Northug a spol nám nadělili necelelých 24min, což k vypuštěnému konci zas taková ostuda není 🙂 Cílový čas lehce pod 2 hodiny.

Prostředí, kvalita a náročnost tratí nás určitě přivábí zpět, doufejme, že s více účastníky z řad TJ Magla.

Závodů za TJ Magla se zúčastnili Jakub Horner a Michal Táborský , kteří momentálně regenerují na Marcialongu, kde je doplní Aleš Sedlo Sedlák.

Děkujeme Majkymu s Hornym za super reprezentaci a ještě bychom rádi doplnili, že Majky byl ve své kategorii 3. !!!

Na reporty z dalších závodů uplynulého víkendu se můžete těšit v dalších dnech 😉 A že to bude stát za to!